تفاوت AHA و BHA

تفاوت AHA و BHA

تفاوت AHA و BHA در نحوه عملکرد لایه برداری آنهاست، این مقاله فواید و عوارض هر یک از هیدروکسی اسیدها را بررسی و توضیح می دهد کدام بهتر است.

 

AHA و BHA مخفف آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید هستند.

آنها هیدروکسی اسیدهایی هستند که برای مراقبت و درمان بیماری های پوستی همچون آکنه استفاده می شود.

همچنین از این موارد برای بهبود ظاهر پوست در اهداف آرایشی بهره گیری خواهد شد.

رایج ترین انواع هیدروکسی اسیدها اسید گلیکولیک (AHA)، اسید لاکتیک (AHA) و سالیسیلیک اسید (BHA) هستند.

این ترکیبات در محصولات مراقبت پوستی که برای درمان های پوستی همانند درمان آکنه یا بهبود کیفیت پوست شامل خواص ضد چروک، شفافیت پوست و … یافت می شوند.

انتخاب مناسب ترین محصول برای دریافت بهترین نتیجه چالش برانگیز است.

در این مقاله به بررسی تفاوت AHA و BHA پرداخته و خواص و عملکرد آنها بررسی خواهد شد.

 

همچنین بخوانید:

خواص لایه بردار آلفا هیدروکسی اسید (کلیک)

 

 AHA و BHA

AHA ها شامل پنج اسید آلی طبیعی زیر هستند:

  • اسید گلیکولیک – برگرفته از نیشکر
  • اسید لاکتیک – موجود در سبزیجات تخمیری و محصولات لبنی
  • اسید سیتریک – موجود در مرکبات
  • مالیک اسید – موجود در سیب
  • تارتاریک اسید – موجود در انگور

 

 

همچنین بخوانید:

فواید اسید لاکتیک برای پوست (کلیک)

 

موارد فوق اسیدهایی ضعیف هستند که می توانند به بهبود ظاهر پوست کمک کنند.

افراد می توانند از AHA ها به عنوان لایه بردار پوست برای درمان موارد زیر استفاده کنند:

 

همچنین بخوانید:

فواید اسید سیتریک برای پوست و مو (کلیک)

 

افراد از BHA ها به منظور کاهش چین و چروک و خطوط ظریف روی پوست و همچنین بهبود کلی بافت پوست استفاده می کنند.

سالیسیلیک اسید نوعی BHA است که به عنوان ماده اصلی محصولات درمان آکنه مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع مختلف BHA ها شامل موارد زیر هستند:

  • سالیسیلیک اسید
  • بتا هیدروکسی بوتانیک اسید
  • اسید تروپیک
  • اسید ترثوکانیک

 

همچنین بخوانید:

سالیسیلیک در درمان جوش (کلیک)

 

هیدروکسی اسیدهایی که بیشترین استفاده را دارند شامل اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک و سالیسیلیک اسید هستند.

با وجود اینکه  مطالعات بسیار زیادی پیرامون عملکرد  AHA و BHA انجام شده، اما همچنان اطلاعات کافی در مورد ایمنی و کارایی آنها در دسترس نیست.

معمولا در مطالعات از محصولاتی با مواد فعال و دستورالعمل های مختلف استفاده می شود که همین امر مقایسه محصولات را چالش برانگیز خواهد کرد.

بسیاری از محصولات حاوی هیدروکسی اسیدها، لایه بردار و مرطوب کننده هستند. افراد می توانند از آنها با غلظت کم در کرم ها و لوسیون های بدون نسخه استفاده کنند.

استفاده از غلظت های بالاتر هیدروکسی اسیدها در لایه بردارهای شیمیایی برای درمان پینه، آکنه، پیری پوست ناشی از نور آفتاب، توده های پوستی و پسوریازیس ممکن است.

 

همچنین بخوانید:

همه چیز درباره لایه برداری پوست (کلیک)

 

فواید مشترک AHA و BHA

از متداول ترین فواید هیدروکسی اسیدها می توان به توانایی آنها در بهبود پوست آسیب دیده ناشی از نور آفتاب اشاره کرد.

پزشکان برای ارزیابی این آسیب ها، ناهمواری پوست، تغییر رنگ آن و تراکم کلاژن را بررسی می کنند.

بسیاری از شرکت ها به دلیل فواید زیاد هیدروکسی اسیدها از آنها در محصولات آرایشی و بهداشتی مراقبت از پوست استفاده می کنند.

 

تفاوت AHA و BHA

AHA و BHA لایه بردار هستند اما هر هیدروکسی اسید دارای خواص ویژه خود بوده که برای درمان بعضی از بیماری های پوستی یا خصوصیات پوست مناسب تر است.

 

  • AHA و BHA هر دو به عنوان لایه بردار عمل می کنند، اما تفاوت آنها در روش عملکردشان است.

لایه بردار AHA با کاهش غلظت یون های کلسیم در پوست عمل کرده که این امر منجر به ریزش سلول های پوستی سطح پوست خواهد شد.

BHA نیز یک عامل لایه بردار محسوب می شود اما سالیسیلیک اسید علاوه بر این ویژگی دارای خاصیت ضد باکتری نیز هست.

 

  • سالیسیلیک اسید(BHA) در مقایسه با اسید گلیکولیک (AHA) منجر به تحریک کمتری خواهد شد.

 

همچنین بخوانید:

مقایسه گلیکولیک اسید و سالیسیلیک اسید (کلیک)

 

  • یک تفاوت AHA و BHA در این است که BHA مقاومت پوست در برابر آسیب ناشی از اشعه ماورابنفش را افزایش داده و اثرات ضد باکتری دارد.

اثرات ضد باکتری BHA آن را به ترکیب مناسبی برای محصولات آکنه تبدیل می کند.

  • تفاوت دیگر AHA و BHA در قدرت لایه برداری آنهاست.

قدرت لایه برداری گروه AHA بیشتر است که آن را برای ترمیم پوست آسیب دیده از آفتاب و بهبود اثرات پیری مناسب تر می کند.

همچنین AHA ها بر روی تولید کلاژن و پروکلاژن موثر است. این موارد به ظاهر پیری پوست ناشی از آفتاب کمک می کند.

با توجه به اینکه AHA ها تهاجمی تر هستند باید در استفاده از آنها به دلیل احتمال حساسیت به نور آفتاب احتیاط کرد.

تفاوت AHA و BHA |برای درمان جوش - لک و چروک کدام بهتر است؟ | هیدروکسی اسیدها

کدامیک انتخاب بهتری هستند؟

افراد باید محصولات پوستی خود را بر اساس هیدروکسی اسید مورد نیاز خود انتخاب کنند.

با توجه به توضیحات ذکر شده، به نظر می رسد که BHA به دلیل خواص ضد باکتری در درمان بیماری های پوستی از جمله آکنه بهتر عمل می کند.

(البته در نظر داشته باشید که بسیاری از محصولات درمانی جوش در فرمولاسیون خود از AHA به میزان مناسب بهره برده اند.)

 

AHA هایی همچون گلیکولیک اسید و اسید لاکتیک نیز برای انواع لک شامل ملاسما، لکه های خورشیدی و هایپرپیگمنتیشن موثرترند.

متخصصان معتقدند که عملکرد سریع تر AHA آنها را به گزینه بهتری برای بهبود رنگ و یکدست کردن پوست تبدیل کرده است.

 

همچنین خانواده AHA، به دلیل تهاجمی تر بودن AHA و تاثیر آن بر روی تولید کلاژن (محرک سنتز کلاژن)، انتخاب بهتری برای پوست آسیب دیده از آفتاب یا پیری هستند.

علاوه بر این اسید لاکتیک به عنوان یک AHA، یک مرطوب کننده عالی محسوب می شود.

با این وجود لازم به ذکر است که بسیاری از تحقیقات بر روی شرکت کنندگان با رنگ پوست های روشن تر انجام شده اند. به این ترتیب ایمنی و اثربخشی این محصولات در میان جوامع تیره پوست به مطالعات بیشتری نیاز دارد.

 

نحوه استفاده از AHA

فواید مصرف محصولات حاوی AHA عبارتند از:

  • از بین بردن خطوط ظریف و چین و چروک های سطحی
  • برطرف کردن انسداد منافذ پوستی و پاکسازی آنها
  • بهبود بافت و رنگ پوست
  • بهبود ظاهر کلی پوست

AHA با لایه برداری پوست عمل می کنند. لایه برداری باعث از بین بردن سلول های سطح پوست خواهد شد. میزان لایه برداری یک محصول پوستی به غلظت AHA، اسیدی بودن آن و سایر مواد موجود در محصول وابسته است.

 

عوارض جانبی

استفاده از AHA منجر به بروز عوارض جانبی خواهد شد. اغلب این عوارض جانبی در اثر استفاده از لایه بردارهای پوستی رخ خواهند داد. این عوارض جانبی موضعی بوده و بر ناحیه ای از پوست که محصول بر روی آن استفاده شده تاثیر می گذارند.

عوارض جانبی ناشی از مصرف بیش از حد یا حساسیت به AHA عبارتند از:

  • احساس سوزش پوست
  • پوسته شدن
  • تحریک پوست
  • بثورات پوستی
  • تورم
  • خارش
  • تغییر رنگ پوست
  • بروز تاول یا جوش
  • پوسته شدن
  • سوختگی شیمیایی
  • افزایش خطر آفتاب سوختگی

به منظور استفاده ایمن از AHA ها باید از دستورالعمل های روی برچسب محصولات پیروی کرد و از هشدارهای موجود بر روی آن آگاه شد.

افرادی که از AHA ها استفاده می کنند باید به طور منظم از پوست خود در مقابل نور خورشید محافظت کنند.

این محافظت شامل استفاده از ضد آفتاب، پوشیدن لباس محافظ پوست و محدود کردن قرارگیری در معرض نور آفتاب است.

 

طبق اعلام مرجع تخصصی بررسی لوازم آرایشی و بهداشتی (CIR)، محصولات حاوی اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک در شرایط زیر ایمن هستند:

  • غلظت AHA زیر 10%
  • pH بالاتر از 3.5
  • محافظت از پوست در برابر حساسیت به نور آفتاب یا قرار دادن توصیه های لازم در این مورد بر روی برچسب محصول

همیشه پیش از استفاده از محصولات حاوی AHA در مورد ایمن و موثر بودن آنها با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید.

 

نحوه استفاده از BHA

BHA نسبت به AHA ملایم تر است و حساسیت کمتری ایجاد می کند. به همین دلیل گزینه مناسبی برای مصرف پوست های حساس است.

طبق اعلام CIR،در صورتی که فرمولاسیون محصولات حاوی BHA از جمله سالیسیلیک اسید، به جهت پیشگیری از تحریک پوست و افزایش حساسیت به پوست طراحی شده باشند، ایمن محسوب می شوند.

همچنین در صورتی که تولیدکننده محصول امکان بروز حساسیت به آفتاب را در نظر داشته باشد، باید به این موضوع بر روی بسته بندی محصول اشاره کند.

 

موارد احتیاط

سازمان غذا و دارو (FDA) رعایت موارد احتیاطی زیر در هنگام استفاده از محصولات حاوی BHA را توصیه می کند:

  • انجام آزمایش حساسیت (تستس حساسیت) محصولات حاوی BHA بر روی بخش کوچکی از پوست و سپس استفاده از آن بر روی نواحی بزرگتر
  • پیروی از دستورالعمل های ارائه شده بر روی برچسب محصول
  • پرهیز از مصرف بیش از حد توصیه شده
  • پرهیز از استفاده محصولات حاوی BHA برای نوزادان و کودکان
  • محفاظت از پوست در مقابل نور خورشید در هنگام استفاده از محصولات BHA

همیشه پیش از استفاده از یک محصول حاوی BHA برای انتخاب بهترین و موثرترین محصول با یک پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید.

 

جهت مشاهده و خرید محصولات ضد آفتاب داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.

 

نحوه ترکیب AHA و BHA

با نوجه به اینکه عملکرد AHA و BHA هر دو بواسطه خواص لایه برداری آنهاست، در صورت ترکیب باهم بسیار تحریک کننده خواهند بود.

در صورت تمایل افراد به استفاده از محصولات AHA و BHA برای مشکلات پوستی باید با پزشک مشورت کنند. لازم به ذکر است که تحریک بیش از حد پوست وضعیت و ظاهر پوست را بدتر خواهد کرد.

بعضی از انواع AHA ها کمتر تهاجمی بوده و برای ترکیب با BHA مناسب تر هستند.

همچنین بعضی از محصولات هیدروکسی اسیدها نیازی به مصرف روزانه ندارند که همین امر احتمال تحریک پوست در صورت استفاده بیش از یک محصول را کاهش می دهد.

درمان لکه های پوستی با سایر محصولات نیز از بروز تحریک های پوستی جلوگیری خواهد کرد.

برای نمونه، افراد می توانند از یک محصول ضد پیری یا ضد آفتاب بر روی صورت استفاده کرده و فقط نواحی دارای آکنه را با محصول حاوی BHA درمان کنند.

 

خلاصه

بسیاری از شرکت ها به دلیل فواید زیاد هیدروکسی اسیدها از آنها در محصولات مراقبت از پوست خود استفاده می کنند.

AHA و BHA هر دو دارای خواص لایه برداری هستند و تفاوت آنها در نحوه عملکردشان است.

استفاده از AHA در درمان مشکلات مربوط به رنگدانه ای پوست موثرتر است.

BHA کمتر تهاجمی بوده و نسبت به AHA تحریک کنندگی کمتری دارد. همچنین دارای خواص ضد باکتری نیز است.

هر دو محصول AHA و BHA آسیب پوستی ناشی از آفتاب را ترمیم می کنند.

افراد باید به منظور انتخاب مناسب ترین محصول با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنند. آنها قادر به تشخیص بیماری های پوستی و توصیه ایمن و موثرترین محصول خواهند بود.

 

جهت مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت داروخانه آنلاین اویرو کلیک کنید.

 

۱ » ۲ » ۳ » ۴ » ۵ به این مقاله امتیاز میدم !
[کل: 0 میانگین: 0]
برچسب ها:
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن تمام نظرات
0
- سوال دارم! میخوام نظر بدم! (کلیک) x
()
x