نمایش: (5961)

آلفا هیدروکسی اسید ( AHA ) چیست و محصولات حاوی AHA

اخیرا مصرف کرم ها و ماسک های حاوی اسید میوه بسیار رایج شده!

لذا به عنوان تیم مشاورین اویرو تصمیم به ارائه توضیحات دقیق تری درباره ی ساختار این اسید ها و نحوه عملکردشان گرفتیم، در این مقاله با آلفا هیدروکسی اسید که شاید با نام  AHA  آن را بیشتر بشناسید آشنا می شویم.

مصریان باستان، سال های قبل از کشف آلفا هیدروکسی اسید، به دنبال این ترکیبات طبیعی جهت مراقبت از پوست خود بوده اند. این تئوری از استفاده مکرر این افراد از آب انگور و دیگر مرکبات بر روی پوست صورت و بدنشان نشات می گیرد.

بنابراین با توجه به شواهد و نقاشی های مصریان باستان به روی دیوار کاخ ها و مقبره ها، می توان گفت تا حدودی قدمت محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید به مصر باستان باز می گردد.

همانگونه که عنوان گردید، آلفا هیدروکسی اسید ها از قرن ها پیش برای زیبایی پوست کاربرد داشته اند. یک نمونه معروف استفاده از AHA به کلئوپاترا برمی گردد که از شیر برای استحمام استفاده می کرده است!

محبوبیت این محصولات در سال های اخیر روند صعودی را طی کرده است!

در ابتدا بدانیم:

هیدروکسی اسید ها به سه شکل یافت می شوند:

دسته اول آلفا هیدروکسی اسیدها یا AHA 

دسته دوم BHA یا بتاهیدروکسی اسید که کاربریشان مشابه آلفاهیدروکسی اسید می باشد

دسته سوم  پلی هیدروکسی اسیدها ( PHA ) هستند که به طور طبيعی در همه ی سلول های بدن وجود دارند.

هیدروکسی اسید ها فواید مختلفی دارند:

* هیدروکسی اسید ها می تواند تغییر رنگ پوست، لک و ملاسما را بطور قابل توجهی کاهش دهد

* این اسید چین و چروک ها را کم کرده، باعث ایجاد سطحی صاف و یکنواخت در پوست می شود و درخشش فوق العاده ای به آن می بخشند.

آلفا هیدروکسی اسید را بشناسید:

اسید های آلفا هیدروکسی یا AHA ( اسید میوه) ترکیباتی مشتق از گیاهان مختلف می باشند؛ گروهی از اسیدهای طبیعی که در غذاها یافت می شوند!

از معروف‌ ترین و شناخته‌ شده‌ ترین آنها می‌توان به:

اسید گلیکولیک (بدست آمده از نیشکر)،

اسید لاکتیک (بدست آمده از شیر ترش)،

اسید مالیک (بدست آمده از سیب)،

اسید سیتریک ( بدست آمده از مرکبات) و

 اسید تارتاریک( بدست آمده از انگور قرمز ) اشاره کرد.

*  این ترکیبات در فرآورده‌ های بهداشتی آرایشی به عنوان لایه بردار، ضد چروک، ضدلک و مرطوب‌ کننده پرکاربردند.

* آلفا هیدروکسی اسید با غلظت‌ های بالاتر از ده درصد در پیلینگ شیمیایی نیز استفاده می‌شود.

شروع بهره وری از آلفاهیدروکسی اسید

در ابتدا متخصصین پوست این محصولات را برای لایه برداری از پوست تجویز می کردند اما در سال 1992 و زمانی که سازمان غذا و داروی آمریکا این ترکیب را تایید کرد و اجازه استفاده از آن را بدون تجویز پزشک صادر کرد، این محصول جای خود را در محصولات مراقبت از پوست نیز باز کرد. به طوری که امروزه می توان آلفا هیدروکسی اسید را به شکل صدها محصول از جمله کرم های صورت و بدن، کرم های ضد آفتاب، محصولات ضد آکنه، شامپوها، نرم کننده های پوست و عوامل روشن کننده پوست یافت.

عملکرد آلفا هیدروکسی اسید به زبان ساده

این اسید لایه سطحی پوست که معمولا به نام سلول های مرده می شناسیم، را از لایه سلول های سالم و زنده جدا می کند.

به این ترتیب پوست یکنواخت و صاف شده و مشکلات نظیر لک، چروک و .. به مرور زمان بطور قابل توجهی کمتر می شود.

محصولات AHA در غلظت های پایین ( کمتر از 3 درصد ) مرطوب کننده پوست بوده و سبب حبس آب در پوست می شود و محصولات حاوی AHA در غلظت های بیشتر از 4 درصد و در PH اسیدی ما بین 3 تا 4 لایه بردار بوده و به درمان جوش و چین و چروک پوست می پردازد، که این عمل لایه برداری را با شکستن اتصال بین سلول ها انجام می دهد.

مشهور ترین و بهترین AHA گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید هستند و بقیه کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

چگونه از اسیدهای هیدروکسید استفاده کنید؟

با توجه به رواج استفاده از AHA در محصولات مراقبتی، دانستن اینکه چه زمانی، چگونه و در چه مقدار می توان از این اسید استفاده کرد و کمتر باعث ایجاد تحریکات پوستی شد، بسیار حائز اهمیت است.

5 دستورالعمل در هنگام استفاده از اسیدهای هیدروکسی برای اولین بار وجود دارد :

1- آهسته شروع کنید

به طور کلی، هنگام استفاده از اسیدها، همیشه محافظه کار باشید و با مقدار کم در فاصله زمانی متناسب استفاده کنید. اگر پوست شما کشش داشت مصرف را بیشتر کنید.

2- تست حساسیت

یک آزمایش خانگی انجام دهید!

مقدار کمی بر روی بازو و پس از آن در پیشانی ( که در آن پوست صورت ضخیم تر است ) بمالید و نتیجه را مشاهده کنید تا ببیند پوست شما چگونه پاسخ خواهد داد.

3- از یک کرم ضد آفتاب روزانه استفاده کنید

مطالعات نشان می دهد که هنگام مصرف AHA پوست در مقابل تابش اشعه ماوراء بنفش عکس العمل نشان می دهد.

4- با دکتر خود مشورت کنید

قبل مصرف محصولی که دارای AHA  می باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

5- اگر باردار هستید، مراقب باشید

قبل از اینکه AHA را استفاده کنید، با پزشک متخصص زنان خود صحبت کنید. برخی اسیدها، به ویژه اسید سالیسیلیک، ممکن است برای شما مضر باشد.

تفاوت AHA  و BHA

تفاوت اساسی ما بین AHA و BHA در آن است که AHA محلول در آب است و BHA محلول در چربی می باشد. ویژگی خاص BHA در این است که می تواند به سلول های داخل غدد چربی نفوذ کند و آن ها را لایه برداری نماید. AHA از قدرت کمتری برای انجام این کار برخوردار است و نمی تواند ار سد چربی عبور کند. بنابراین استفاده از BHA برای جوش های سر سیاه و یا حتی آکنه های بزرگسالی و بلوغ مناسب بوده و AHA برای پوست های آفتاب دیده، ضخیم، خشک و پوست های بدون جوش بهتر است.

 محصولات حاوی AHA 

بسیاری از افراد در انتخاب محصولات مناسب با پوست خود دچار سرگردانی می شوند. این تفکر که لایه بردار ها و اسیدهای میوه فقط برای پوست های چرب مناسب است، یک تفکر نادرست درباره ماهیت AHA  و BHA می باشد، چراکه استفاده ار محصولات حاوی این اسید ها برای انواع پوست ها حتی خشک و خیلی خشک نیاز است.

کرم شوینده و لایه بردار AHA / BHA مورد

این شوینده برای همه افراد با انواع جنس پوست قابل استفاده است، فقط باید به نحوه استفاده از محصولات دقت کرد. پوست های خشک تا نرمال یکبار در هفته و پوست های مختلط تا چرب  2 تا 3 بار در هفته می توانند از این شوینده استفاده کنند.

سرم های لایه بردار

سرم لایه بردار ملایم جنتل استادرم   و  سرم کنسانتره لایه بردار قوی استادرم

کرم های لایه بردار ملایم  _  این محصولات جایگزین اسکراب برای پوست های حساس هستند!

کرم لایه بردار اسلیپ اند ریپیر فیلورگا

محصولات آبرسان حاوی AHA

سرم هیدراژنیست لیراک 

محصولات روشن کننده حاوی AHA 

کرم ضدلک تریو D نوروا

محصولات جوان کننده حاوی AHA

کرم مزولیفت لیراک

جوان کننده دست

کرم جوانساز دست AHA مورد

 

محصولات پیشنهادی توسط مشاورین اویرو را در قسمت پایین صفحه ملاحظه فرمایید.

جهت انتخاب محصول مناسب با توجه به نوع پوست خود و نیاز های آن، با مشاورین پوست اویرو در ارتباط باشید.   41702 _ 021 

اویرو، همه چیز درباره زیبایی شما.

(0)
هیچ دیدگاهی وجود ندارد
دیدگاه خود را بنویسید
*
*